przez michas » Śr kwi 13, 2011 11:09 pm
leszek trzeba zwrócić uwagę, że Dominika przez większość sezonu była bardziej potrzebna na innej pozycji niż libero z powodu mniejszej kadry. Pamiętajmy, że dopiero teraz trener ma do dyspozycji cały (poza Owczynnikową) skład. Wcześniej zawsze ktoś miał kontuzję, Alicja Malinowska też dołączyła do zespoły dopiero w trakcie sezonu. Teraz trener mógł uznać że przy siatce są równorzędne, lub lepsze zawodniczki niż Dominika, a jej przyjęcie czy obrona są lepsze niż Natalii. A to co gra Domi na libero w ostatnich meczach jest wg mnie bardzo dobre. Mógłbym nawet powiedzieć że obecnie jest to najsilniejszy punkt zespołu (oczywiście to tylko moja opinia), więc zaskoczyłeś mnie akurat tym tematem;)
Jeśli chodzi o nagrodę MVP to nie zwróciłem nigdy uwagi, żeby była przyznawana niesprawiedliwie. Nie sądzę żeby miała kreować gwiazdy, jako przykład podam wspomnianą wcześniej Alicję Malinowską. Bardzo solidna zawodniczka, która umie zdobywać punkty, ale wg mnie gwiazdą marketingową klubu nigdy nie zostanie - to nie ten charakter. A jej przykład podaję, ponieważ MVP zdobywała już kilka razy.
Ale właśnie rzuciłeś fajne spostrzeżenie (nie wiem czy specjalnie czy nie) że Dominika jest wg mnie idealną osobą do marketingowej gwiazdy klubu. Młooda, ambitna, z ogromną wolą walki. Jednak MVP z tego powodu jej nikt nie da, o to jestem spokojny.
Co do trenera Skroka... Jak powiedział rav bronią go wyniki i w tym zawodzie to jest miernik. Nie ma sensu chyba wyciągać jakiś brudów z 2005 roku, bo nie wiesz do końca jakie były okoliczności, a po za tym każdemu nawet najlepszemu trenerowi (obojętnie jakiej dyscypliny) coś podobnego można wyciągnąć. Jeszcze inna sprawa, że siatkówka męska i damska to inna bajka, szczególnie jeśli chodzi o relację trenera z podopiecznymi. Miałem przyjemność oglądać trening dziewczyn w czwartek tydzień temu i powiem Ci że takiego zespołu one jeszcze nie miały. I nie mówię o umiejętnościach, ale atmosferze w drużynie. Serio serio